tiistai 14. tammikuuta 2014

Oppitunti 1 Verkkotyökalut tutuksi - Perusteet

Ensimmäinen opintojakso on nyt ohi ja pienen jännityksen saattelemana jakso on viety kunnialla läpi.
Ensimmäisellä kerralla kertasimme verkkotyökalujen perusteita, kävimme läpi tarjolla olevia työkaluja ja niiden mahdollisuuksia.

Tällä opintokokonaisuudella osallistujia oli vain yksi, joten oppimistilanne oli erittäin interaktiivinen ja opiskelijalähtöinen. Ratkoimme yhdessä muutamia asiaan liittyviä haasteita ja toiveita ja opiskelija tunsi jakson jälkeen saaneensa koulutukselta sitä tietoa, jota oli lähtenyt hakemaan.

Rytmitykseltään opintokokonaisuus meni läpi mukavasti. Alotimme ensin kertomalla tavoitteista ja taustoista puolin ja toisin. Siirryimme katsomaaan opintojen rakennetta ja aiheita ja miten etenesimme tällä jaksolla. Kun sävelet olivat selvät, lähdimme tutkimaan perusteita noudattaen annettua suunnitelmaa. Pidimme 40 minuutin välein taon ja pääsimme lopuksi harjoittelemaan työkalujen käyttöä ns. hands on -harjoituksilla.
Harjoitukset sujuivat hyvin ja opiskelija oppi näissäkin tilanteissa lisää.

Ohjaaminen oli hyvin tiivistä, koska opiskelijoita oli vain yksi. Vuorovaikutus toimi hyvin, eikä ajan kanssa tullut ongelmaa. Ehdimme hyvin käymään suunnitellut asiat ja perehtymään opiskelijan omiin kysymyksiin.

Välitön palaute opiskelijalta opintokokonaisuuden jälkeen oli, että tälläinen kokonaisuus pitäisi olla mukana aina uusien työntekijöiden perehdytyksessä.

Opiskelija vastasi vielä opintojakson jälkeen webropol-kyselyyn, jonka vastaukset kootaan kurssin jälkeen yhteen ja julkaistaan myös koko opiskelijajoukolle.

Viimeiset valmistelut tein eilen illalla ja olihan sitä hommaa, vaikka paljon oli jo tehty. Haasteelliseksi työn tekee se, että eri asiat ovat eri paikoissa. Ilmoittautumiset tulevat omaan paikkaan, opiskelijat tulee lisätä yhteisön jäseniksi, kutsua kalenterikutsulla mukaan jne. Lisäksi yritän pitää materiaalin mahdollisimman keskitetysti hallussa, jotta kokonaisukuva säilyy. Palautekysely on tehty webropol-työkalulla, joten sen hallinnointi on oma osansa prosessia.

Hyvillä mielin seuraavaan urakkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti