tiistai 31. joulukuuta 2013

Vauhdilla kohti viimeistä etappia

Opetusharjoittelu on nyt suunniteltu, kutsut lähetetty ja muut valmistelut tehty.
Opetusharjoittelun tulen pitämään Konecranes Instituutissa ja se sivuaa lopputyötäni, jossa tutustuin Konecranesilla käytössä oleviin verkkotyökaluihin.

Meni pitkä aika siitä, kun kirjoitin lopputyön, siihen kun keksin mikä olisi sopiva opetuskokonaisuus, vaikka se olikin melko suoraviivainen ja yksinkertainen polku.

Ennenkuin opintokokonaisuus oli valmis, oli hommaa jos jonkinlaista. Työn määrä ehkä yllätti vähän. Työllä tarkoitan kaikkea muuta kuin itse opetuksen suunnittelua. Pidin palaverin ensin Taunon kanssa (HAMK) ja kävimme läpi suunnitelmaani. Sitten palaveerasin Arton ja Kimmon kanssa (KC Instituutti) ja sovimme pääpiirteittäin aikatauluista ja käytännön asioista, jotka pitää ottaa huomioon. Esittelin siis tässä tilaisuudessa suunnitelmani ja kysyin hyväksyntää aihepiiristä. Tälle aiheelle tuntuikin olevan kysyntää, joten toivottavasti saadaan hyvä "esimerkkikoulutus" aikaiseksi.

Tämän jälkeen alkoi sitten minullakin uuden opettelu ja asioiden jäsentäminen. Koulutussihteeri Anniinan kanssa kävimme seuraavaksi läpi ihan käytännön tasolla, mitä tarkoittaa se, että pidetään koulutus Insituutissa. Harjoiteltiin mm. koulutuskalenterin käyttöä. Koulutuskalenterissa on kaikki Konecranesilla globaalisti järjestettävät koulutukset kaikkien nähtävillä ja ilmoittautumiset koulutuksiin kerätään tätä kautta. Anniina auttoi minua myös järjestämään tarvittavat tilat, koska Insituutin tilat varataan erikseen. Katsoimme sopivat päivät kalenterista ja kokosimme myös listaa siitä, mitä piti missäkin vaiheessa tehdä.

Koulutus itsessään järjestetään tammikuussa. Ajankohtana tämä on erittäin haasteellinen minulle itselleni, sillä omassa työssäni on juuri tammikuussa menossa yksi vuoden kolmesta kiireisimmästä ajasta. Tässä vuosien saatossa olen kuitenkin ymmärtänyt, että hyvää aikaa ei ole koskaan, joten johonkin väliin se vaan sitten on laitettava. Hyvää asiassa on se, että olen jo aiemmin pitänyt näistä aiheista yksittäisiä koulutuksia ja työkalut sinänsä ovat minulle tuttuja ja jokapäiväisiä työkaluja omassa työssä. Haastavinta on suunnitella ohjelma niin, että ehditään käydä kaikki asiat läpi ja tehdä tehtäviä.

Opetuksen ajankohta tulee olemaan 14.1.2014-4.2.2014. Palautteen anto on vielä 6.2.2014 mennessä, joten tiivis paketti on tulossa. Mutta tästä kun selvitään, niin sitten on vihdoinkin ne opettajan paperit taskussa. Mitä juonia sitten keksitään - saa nähdä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti